2009. november 11., szerda

Mária utca

Egyre több megkeresés érkezik hozzánk a Mária utca tervezett felújításával kapcsolatban, hiszen annak idején - az egyesületünk által szervezett lakossági fórumok egyikén - a novemberi kezdés lett megjelölve.
Akkor persze még nem lehetett sejteni azt, hogy a Józsefvárosban a politika némiképp felborítja a korábbi tervek megvalósításának menetét - hol van már a karácsonyi díszvilágítás! Ily módon a képviselő-testület döntése hiányában (hiszen még nem mondták ki a felújításra az áment) nemcsak csúsznak, de jelentős késedelmet is szenvednek mindazok a tennivalók, amelyeknek lassan már be kellene fejeződniük. Reálisan számítva tehát a polgármester-választás, azaz november 22-e előtt nem várható egyetlen kapavágás sem. A téli időszakban, az ünnepek idején pedig bizonyára nem szívesen kerülgetnénk a tátongó lyukakat az úton - és remélhetőleg a kivitelezők sem akarják felében-harmadában ott hagyni a munkát az év végén.
Mi következik mindebből? Nagyjából az, hogy - bár az elvi döntés megszületett, amihez mi magunk is hozzájárultunk -, de emberi számítás szerint az idei évben, tehát 2009-ben még nem találkozhatunk a Mária utca felújításán szorgosan dolgozó gépekkel és munkásokkal. Ugyanakkor remélhetőleg (mondhatnám: cserébe a csúszásért) a 2010-es évben nem várják meg a ragyogó napsütést és a március beköszöntét a munkálatok elkezdésével, hanem mihelyst az időjárás engedi, azonnal lépnek: felvonulnak és ezerrel nekifognak! Hajrá!
Figyelem! A fenti eszmefuttatás puszta spekuláció, a felújítást bonyolító Rév8 Zrt. részéről eleddig hivatalos álláspont nem érkezett.

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Nagyon várom már, hogy szép legyen a Mária utca, de arra van valami terv, hogy ha csak feleannyi autó parkolhat majd ott, akkor a többi autó hol fog parkolni? Sokszor már most is lehetetlen helyet találni...

    VálaszTörlés
  2. Én is szeretném ha szépülnénk, csak ez a fránya parkolás ne lenne..... bár ha jól meggondolom most már nemcsak a parkolás gond hanem a megnövekedett forgalom, ami a Mária utca lezárásával tovább fog növekedni.

    és sajnos Alföldi úrnak lesz igaza, aki megmondta, hogy lesznek akik rosszul járnak és mi a Rökk Sz. utcaiak ezek vagyunk. Nálunk nem lesz felújítás, szépítés, ellenben nyelhetjük a többi utcából ideszorult forgalom bűzét, hallgathatjuk a zaját....szerelhetünk légkondit mert szellőztetni nem tudunk....
    Én örülök, hogy elmarad a Mária utca felújítása, hátha addig megoldódik a Baross utcai lekanyarodó sáv ügye...

    Ja a parkolásra is volt Alföldi úrnak megoldása..a Fecske utcában lehet beállóhelyet bérelni..ja hogy közelebb szeretnénk? El lehet költözni...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szomorú vagyok, hogy ennyit csúszik a felújítás. Az elmúlt hónapokban gyakorlatilag mindig beígérték, hogy a következő hónapban már kezdik a projektet, és még mindig nem történt semmi.
    Személy szerint én nagyon várom a felújítást, mivel a Mária utcában lakunk. Egyelőre mondjuk a forgalom megváltoztatása inkább ahhoz vezetett, hogy még több autó pöfékel az ablakunk alatt, mint azelőtt.
    A parkolási gondok biztosan nyomasztóak lehetnek azoknak, akiknek van autójuk, mi sajnos nem tartozunk közéjük.

    VálaszTörlés