2010. január 7., csütörtök

Rökk Szilárd utca

Szeretnék egy rövid tájékoztatást adni a "Rökk Szilárd 15" projektről.

A ház 1900-ban kapott "használatbavételi engedélyt", akkor még az egyetlen erkélyes épület volt az utcában. Építtetője és tulajdonosa egy ügyvéd volt, aki az első emeleten lakott és dolgozott.

Amikor a prakszisát megszüntette, tudomásom szerint 1936-ban, a lakásából leválasztott egy másfél szobás részt és kitataroztatta a házat. Mai tudásunk szerint ez volt az utolsó eset amikor felújították a házat.

A házban több lakást bérelt a mellette lévő Bába Képző Intézet a dolgozói részére. Ennek következtében a mai napig a Semmelweis Egyetem használja a földszint egyik felét és egy 2. emeleti lakást.

Sokszor, sokféleképpen próbálkoztunk a felújítással. A legjárhatóbb útnak a tetőtér beépítés látszott, de sajnos mire találtunk egy megfelelő beruházót a jogszabályok nem segítették elképzeléseinket.
Egy sajnálatos szerencsétlenség miatt a figyelem központjában került az ellentmondásos jogszabály és tudomásom szerint föleg a józsefvárosi képviselők közbejárásával sikerült megváltoztatni. Igy most, a gazdasági válság ellenére megnyilt az út ismét a társasház előtt, hogy tegyen valamit. A tetőtér értékesítésével kapcsolatos közgyűlésen a tulajdonosok 82 %-os tulajdonihányaddal képviseltették magukat. Azt hiszem, aki volt már közgyűlésen, tudja milyen magas ez a szám.

A beruházó segítségével reméljük, hogy házunk hamarosan a negyed egyik gyöngyszeme lehet. Nemcsak esztétikailag hanem a környzetvédelemnek megfelelő anyagok és eljárások használatával műszakilag is megújul az épület.
Ilyen most:




És reméljük ilyen lesz:


1 megjegyzés: