2010. szeptember 27., hétfő

Ingatlanspekuláció a Palotanegyedben is?

Az elmúlt héten megkeresést kaptunk egy aggódó palotanegyedi lakostól,
az alábbi kísérőlevéllel:



Tisztelt Civilek a Palotanegyedért Egyesület!

Tájékoztatom önöket a Palotanegyed Stáhly u. 5 társasház lakóinak kéréséről, amit írásban intéztek 2010. szeptember 20.-án dr. Kocsis Máté Polgármester Úrhoz.(csatolt dokumentum, illetve aláírt PDF fájl)
A társasház lakóival aggodalommal figyeljük a Kisfalu Kft által nyílt árverésre bocsátott üzletrész várható sorsát (volt Kermi iroda), mivel annak eladását jelenleg nem tartjuk indokoltnak, ugyanakkor reális veszélyét látjuk annak, hogy az üzletrész a Palotanegyed épülése, szépülése helyett ingatlanspekuláció áldozatává válhat.
Kérem a csatolt kérésünk Blogon történő közzétételét, bízva abban, hogy a nagyobb nyilvánosság segít rávilágítani arra, hogy a kérdéses üzlet sorsa nem csak a társasházban lakók érdeke, hanem a teljes városrészé.
Segítségüket előre is köszönöm.
Bauer Ferenc 1085 Budapest, Stáhly u. 5 II./14

Természetesen helyt adunk a figyelemfelhívó levélnek, így álljon most itt teljes egészében a polgármester úrhoz benyújtott változat:

Tárgy:

Kérelem, árverésre meghirdetett önkormányzati tulajdonban lévő 36451/0/A/35 hrsz-ú ingatlan árverésről történő visszavonására.

Címzett:

Dr. Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester,
VIII. kerületi önkormányzat képviselő testülete.


Tisztelt Polgármester Úr!
Tisztelt Önkormányzati Képviselő Asszony/Úr!

A józsefvárosi Stáhly u. 5. társasház lakástulajdonosaként fordulok önhöz azzal a kéréssel, hogy a Kisfalu Józsefvárosi Vagyongazdálkodó Kft által,

2010. szeptember 30. (csütörtök) 8:30 kezdettel megrendezendő árverésén szereplő

BUDAPEST VIII., STÁHLY U. 5. SZÁM ALATTI , 36451/0/A/35 HRSZ-Ú, UTCAI BEJÁRATÚ, FÖLDSZINT + PINCESZINTI, 259 NM ALAPTERÜLETŰ ÜZLET

értékesítési szándékát szíveskedjen visszavonni.


Indoklás:
A üzlet a társasház rövidebb utcafrontjára, a Gyulai Pál utcára esik. A Gyulai Pál utca a Palota negyed megújulását előmozdító „Európa Belvárosa” program szerves részét képezi, teljes felújítása során sétáló/részben sétáló utcává alakul. Az utcában az előkészületi munkák már megkezdődtek, várhatóan azok 1-2 éven belül befejeződnek.

A társasházi lakástulajdonosként indokolatlannak látom az önkormányzati tulajdon eladását a beruházás megvalósulása előtt, hiszen így annak vételárában nem érvényesíthető a Józsefvárosi Önkormányzat és az „Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program” vissza nem térítendő támogatásával együtt a városrészbe fektetett 1.651.000.000 Ft.

Társasházi lakástulajdonosként valós lehetőségét látom annak, hogy a meghirdetett üzlet nem a városrészt „Európa Belvárosává” alakító civil szervezet vagy vállalkozó csoport, hanem ingatlan spekulációval foglalkozó személyek kezébe kerüljön. Félelmemet alátámasztva látom abban a tényben, miszerint ugyanezen társasház 36451/0/A/40 hrsz-ú 202 nm alapterületű pincehelysége a 2010. június 24.-i árverésen, kikiáltási áron, 23.366 Ft/nm értéken került eladásra, ami mélyen alulmúlja a városrészben megszokott ingatlan árakat.

Határozottan kérem a Stáhly u. 5. társasház jelenleg még az önkormányzati tulajdonában lévő üzletének fenti, a 2010 évi önkormányzati választásokat 3 nappal megelőző időpontra meghirdetett árverésről történő visszavonását. Kérem az értékesítés ismételt előkészítését, majd a piaci értéket jobban megközelítő áron történő értékesítését.

Belátó támogatását megköszönve,

Tisztelettel:
lakók neveinek felsorolása

Budapest, 2010. szeptember 20.

A Budapest, VIII. kerület Stáhly u. 5. társasház 9 lakásának tulajdonosa, ami a társasházi tulajdonosok 27 %-a tulajdonhányadra, 37 %-a lakásokra vetítve.(az önkormányzati tulajdonrészt nem tekintve)

4 megjegyzés:

  1. ennek a folytatására kiváncsi leszek,
    remélem megírjátok!

    VálaszTörlés
  2. Természetesen!
    Mi is határozott érdeklődéssel figyeljük az eseményeket, mihelyst lesz újabb infónk, azonnal feltesszük ide!

    VálaszTörlés
  3. Az ingatlan sikeresen eladva kevesebb mint 15 milláért.

    VálaszTörlés
  4. A kutya ugat, a karaván halad

    VálaszTörlés